Senarai aktiviti-aktiviti cuti sem

assalammualaikum ^_^

fuhfuhfuhhhhh...tiup sawang2 dekat blog...almaklum ler asma kan dah lama tak online...dduk asrama jd orang iban..wireless ciput pun xda...so xleh la nak online...nak update blog..sobsobsob :(

eh korang....korang perasan tak??perasan tak??perasan takkkk????ngeeeee smlm kita dah renovate blog kita...dah lama nak renovate tp mlas sgt2...sbb smlm kita rajin dgn sepantas ultraman kita buat...


sekarang dah cuti sem...sop banyak la aktiviti yang kita list utk nak buat cuti semester ni...


  • Nak naikkan berat badan
Sebagai mana yang cik adik tuan puan tahu bdn saya sangat sangatlah kurus kecik dan keding...erk kedinggg???tak kot....so cuti sem ni asma nak naikkan berat bdn asma...tp kannn kita mkn bnyk mana pun tak mau demuk2 juga..frust btul...lagi 1 kita tak leh mkn banyak2 sangat...sebab nanti kita muntah balik...eh3 kita bukan bulimia nervosa tu..bukan tau...ni sbb prut kita tak leh nak trima bnyk mknan sgt kot...tp slalu kita tak muntahkan balik pun..rugi ah mkn muntah balik..so lpas mkn haruslah naik katil..kihkihkih pandai tak?????


  • Belajar masak
Eem2..ekceli kita bukan tak pandai masak...kita just pndai masak makanan yang kita suka je..kikiki..yang lain-lain tu kita tak pndai sangat...sbb kita tak suka mkn sbb tu kita tak suka masak makanan tu...tp cuti sem ni kita dah azam kita nak improve kita punya skill..hehehe


  • Be matured
oh oh oh kita baru 2 tahun...kita suka tengok Hagemaru...ala yang dia kepala botak pastu ada rmbut sehelai je dkt kepala dia..kikiki dia comel ja..kelam kabut...lagi satu family dia memang tak leh blah...oh lagi satu saya suka tengok Spongebob...lawak gila benda alah kuning tu..."saya dah sedia..saya dah sedia"....so sem ni kita dah tak banyak tengok tv..kita ngadap laptop kita je 24jam...layan cita korea je...oh Lee Min Ho oh Kim Bum :)


  • Habiskan masa dgn berkebun dan buat kek
Ehem ehem rajin tak kita???kita kan teringin sgt nak g berkebun dgn belajar buat kek...setakat ni kita dah ada 1 bakery dan 6 ekar tanah..hebat tak kita???kihkihkih hebat kan...tapi kedai kek kita kan dlm facebook....kebun kita pun sama....tp kan kita dah malas dah nak main semua-semua tu...tak American la main game...cool beb cool..so list ni kena reject lah :)

  • Berazam untuk bangun lebih awal
Ekceli kita bukan bangun lewat pun..tapi sebab kita tidur balik lepas subuh terus terbangun lewat....so kita dah azam nak bagun awal cuti sem ni..semalam pun abg kita yang kejutkan kita bangun... "adikkk dah lewat ni..tak bangun lagi ka?" kita pun bangun dgn kelam kabut tgok jam demmmmmmmm ah kenapa alarm dia tak bunyi...ceh nak salahkan jam juga..pdahal jam tu dah bunyi 160juta kali dah...so cepat2 la kita bangun sebab kita kena buat semua kerja rumah..mak kita kan dekat kedai...oh kalau nak makan free mai la kedai kita..kikikiki








9 budak comel=):

yen(toka ziizokukuto) said... Reply To This Comment

daripada hagemaru,,baik layan musclman,,hahahahah

ASMAH HARUN said... Reply To This Comment

@yen(toka ziizokukuto)hagemaru baru best..musclman??eh2 apa tu..tak tahu tak tahu..kahkahkah :P

AIEN NOT ALIEN said... Reply To This Comment

hang kebun dalam fb..hahaha..

semoga berjaya menjalankan rutin harian baru ni.. :)

Pn. Sheila said... Reply To This Comment

gd luck dear... jdkan hari cuti hari yang bermakna dan terbaik... salam kenal... dtg dr blog BA...

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said... Reply To This Comment

cantik blog ni
mesra alam....hehee
i follow lah sini...hehehe

to my blog - Acapsuur (>,<)

ASMAH HARUN said... Reply To This Comment

@AIEN NOT ALIENhahaha ok la tu..ada juga tau kebun...kaya woooh duit ada juta2

ASMAH HARUN said... Reply To This Comment

@Pn. Sheilathank you :)

mas saari said... Reply To This Comment

salam perkenalan dari blog BA..
tahniah terpilih sebagai blogger pilihan!

aRa ❤ aFiq™ said... Reply To This Comment

haha.. ara pown slalu bgun lwet cuti2 ni.. :)