XIAWU SAN TIAN WO YOU HUAYU :)

assalammualaikum ^_^

Motif utama update belog? Saja nak post cakap duduk dekat library.. over tak? over tak? over takkkk??? kahkahkah.. mesti korang ingat aku datang sini kan? 100 peratus memang salah.. saja lepak sini sebab petang japg ada kelas mandarin pukul 3.. kelas habis tadi pukul 12.. rasa macam tak berbaloi je nak balik rumah sewa.. Jintian wo you Huayu.. kasi speaking mandarin sikit.. kahkahkah..

Sambil lepak-lepak kat library mesti la online sama.. eksited ja tadi siap bawa buku mandarin konon-konon nak study padahal study facebook je lebih.. eh silap-silap.. buat keja  lebih lagi la dari online.. alang-alang dah ada internet kat sini terus search assignment pasal insurance.. maklum ler I tak mampu nak berbroadband...

Did you know plastic bags and other plastic garbage thrown into the ocean kills as many as 1 million sea creatures a year! Ever heard of the Great Pacific Garbage Patch? It's twice the size of Texas and is floating somewhere between San Francisco and Hawaii. Can you imagine it?


ok2 jangan duk gigih baca... yang tu memang fakta.. jangan duk buang sampah rata-rata na.. eh3 saja nak promote sebab tu tajuk presentation BEL.. ha mai nak gitau tajuk dia apa.. RECYCLING :)
Insyaallah minggu depan kena present.. wish me luck.. lecturer tu \Chinese dan sangat sangat dan sangatlah straight.. aritu tak pergi kelas sebab hantar dokumen ptptn.. so terpaksa skip kelas dia..

L : why u didn't comes to class yesterday?
Me: sorry madam.. i have to settle my ptptn.
L: u better write me an absence letter if not i ill deduct your mark.
Me: erk??

ha macam tu la.. so mau tak mau kena la buat surat.. nak ponteng kelas dia pun kena fikir sejuta kali tau... eh lupa nak gitau.. hari sabtu ni kitorang ada buat community service dekat kampung.. tunggu tau :)


*gambar raya aidiladha* wink wink ;)
mood tengah happy sebab baru habis test semalam.. boleh tidur dengan aman dan damai..

HAPPY BELATED BIRTHDAY

Assalammualaikum ^_^

Ehem ehem testing testing :)

HAPPY BIRTHDAY TO YOU..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..
HAPPY BIRTHDAY TO SHAZ N TIKAH..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU :D

 Yeayyyyy tepuk tangannnn...amboi eksited sangat.. actually besday shaz dengan atikah bulan 10 aritu.. sorang 15.10 lagi sorang 10.10... so celebrate sekali la.. nak celebrate time tu masing-masing ada dekat kolej.. ira pulak tengah final exam.. so kena tunggu semua ada baru boleh celebrate.. benda ni semua ira yang plan.. konon-konon macam suprise birthday parti la.. chewahhhhhhhh :)

Macam tak percaya 9 tahun dah kan? semua dah besar.. dulu masa form 1 semua selekeh nak mampus.. bila belek2 gambar lama mesti nak gelak guling2.. "eh aku ke ni..hitamnyaaaa"....yang dah kahwin pun ada.. yang makin comel pun ada.. alhamdulillah still contact sampai harini.. maybe bulan 11 ni birthday izzaty pulak... tahun lepas birthday ira main baling2 tepung.. tak caya? tengok sini :) yang tu la paling happening.. memori semua tuh..

Anyway harap friendship ni berkekalan... sayang semua.. lots of love <3




time ni celebrate birthday zati.. tahun 2010 :)


sorg dah kahwin sorg lagi bakal kahwin :)


 ha yg tudung purple tu la izzaty.. yang lain2 tu nak juga nyebuk..kikiki




SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA :)

baju orang sponser..kikikiki

KEBIZIAN APAKAH INI?

Assalammualaikum ^_^

Pejam celik pejam celik dah nak final kan? macam tak percaya... rasa macam baru je masuk... apakah ini? kemimpian kah? wak lu betul la ni.. lepas cuti raya ni ada lagi 7 minggu sebelum final.. dupdap dupdap dupdap luruh jantung aiiiii... 

Actually nak cakap psal life bila dah masuk degree.. seriously sibuk sangat.. tiap-tiap hari tidur pukul 2 pagi.. kalau kelas pkul 8 mmg nasib la.. klau kelas kira-kira takpa ni klas yg pensyarah asyik cakap cakap dan cakap sampai aku pun tak paham apa yang dia cakap.. kadang-kadang nak salin notes pun tak sempat sbb dia cakap laju sangat.. so saya memilih untuk dengar apa yg dia cakap dr menulis.. hewhewhew...

Selalu kelas habis pukul 6.00 ptg.. kalau hari isnin dgn selasa memang kena jalan macam macam LRT.. samapi rumah dalam pukul 6.40 ptg.. lepas tu cepat-cepat mandi sbb bas pukul 7.30 mlm... can u imagine it? penat gila pork wa cakap sama lu.. kadang-kadang hari rabu malam ada kelas ganti mandarin.. balik kelas kena pula settle kerja untuk esok.. hari ni 1 to-do list settle esk bertambah 2 to-do list :(

Dulu time diploma balik kelas boleh lagi jalan lambat-lambat sambil gelak terkekeh-kekeh dgn JEFFES.. yg paling bagus siap boleh tidur lagi sementara nak tggu kelas petang.. hebat kan? yang paling seronok kelas 4hari seminggu... pastu hari jumaat sempat lagi g pasar malam... tp sekarang?? apakah ini??

Takpalah terima saja... degree memang mencabar sikit.. STRIVE FOR MY FUTURE... CHAIYOKKKKK!!!

hai call me asmaroro...
sayalah mak segala panda..

COUNTING THE DAYS!

Assalammualaikum ^_^

*sigh*
ya hari demi hari menghitung hari..menghitung hari untuk ke bumi merbok..tidak kah anda berasa cepatnya waktu berlalu wahai JEFFES ku sekalian? rasa mcm semalam ja baru habis diploma.. eh tiba2 hari ni pack barang.. apakah itu?

yeah new semester akan bermula.. bermula la hidup baru, kawan baru dan subjek baru.. lpas ni no more tv, no more fb and no more games.. so mula la mengadap assignment, test, presentation and segala bagai sepupu sepapat yg berkenaan yang boleh memeningkan kepala anda yg sedia pening dengan kelas siang malam.. 

its ok.. normal kan jadi student? ok wish me luck :)

*say bye2 to UITM arau and hello UITM Merbok :)*


Loveline #3


Where there is love, there is life



LOVE NOTES FOR HIM



*sorry i'm not creative as you think*



THANK BECAUSE....
understand my feelings, 
sing me a songs, 
ask me to dance and
give me a love letters.


THANK BECAUSE....
dreams about me,
say that i've the key to his heart, 
walk me home so i will be safe and
play my favourite game. 


THANK BECAUSE......
listen to my secrets,
take me out to dinner,
call me first and 
label me as his.


THANK BECAUSE....
never forgets my birthday,
tell me i'm always right although i'm always wrong, 
remember my favourite colour and 
treat me like a star. 


THANK BECAUSE....
spends time with me anytime anywhere, 
tell me that everything gonna be okay,
stay together forever with me and
let me be his last love.  


THANK BECAUSE....
accepts me just the way i am,
call me back when i hang up on him,
be the one who can't fall asleep without my voice being the last one he hears and
be the one who can wait for me.


i wrote this note for him in conjuction of our 3rd "couplery".. we not yet married so i called it "couplery".. i know he will take a much time to read this because he don't like to read a very mery long sentences.. maybe he will read 1 day 1 paragraph.. hahah it's ok as long as he read it...


waaa how lucky i'm to have him who wants to show me off to the world, who thinks i'm just the same without make up, the one who is constantly reminding me of how much he cares about me. Lastly, thank because be honest with me and be the first person that give a comment on me "pakai bedak banyak tu..sapu sikit"... malu rasa mcm nak sembunyi belakang pokok ja.. maklum la slim melim.. OK THANK FOR EVERYTHING (",Y)  



NAK BUNUH ANAK KE APA NI?



BEIJING: Seorang lelaki semalam, menjuntaikan anak perempuannya berusia tiga tahun di tingkap tingkat enam di blok apartmen mereka, selepas bertengkar dengan isterinya.

Lelaki itu membuka tingkap rumah pangsa yang baru diduduki dan duduk di birai dengan hanya memegang pergelangan tangan budak kecil itu.

Kanak-kanak kecil itu dapat dilihat cuba memeluk lutut bapanya dan menjerit ketakutan.
Saksi berkata, sesekali dia menyokong tubuh anaknya dengan kakinya tetapi dia lebih banyak memegang dengan sebelah tangan saja.

Ibu kanak-kanak itu boleh didengar menjerit dari dalam rumah dan merayunya membawa kanak-kanak itu kembali ke dalam.

Jiran menelefon perkhidmatan kecemasan yang meletakkan tilam angin di bawah sebagai langkah berjaga-jaga sekiranya kanak-kanak itu terjatuh.

Anggota polis menyerbu flat itu dan mula berunding dengan lelaki berkenaan.

Selepas dia enggan membawa masuk kanak-kanak perempuan itu ke dalam, mereka terus menerpa ke arah lelaki itu dan menarik kanak-kanak perempuan itu ke tempat selamat.

Kanak-kanak itu dipercayai tidak cedera selepas kejadian itu.

Polis menahan lelaki itu yang dikatakan bertengkar dengan ibu kanak-kanak itu dan khayal kerana mengambil dadah. - DM



Loveline #2



Never say goodbye when you still feel you can take it,
And never say you don't love her anymore when you can't let her go. 


NEW SEMESTER? OH NOOOOO!!

Assalammualaikum ^_^

Eh eh eh esok dah start kelas ke?? alamak baju tak iron lagi.. barang tak kemas lagi.. eh aku repeaters ke?? oh overnya awokk... alhamdulillah dah habis diploma.. tak payah nak update status "takmau balik arau " mcm junior2 yang lain.. dulu masa tgh final tak sabar2 nak balik rumah siap kemas buku bagai padahal exam tak start lagi.. erk perlu ke cakap?? yes I'm admit it.. ARAUUUU I MISS U :( 

Dulu masa belajar bila nak masuk semester baru mula la sibuk nak beli barang baru.. hala bleh eksekamen skit kang *ok perangai huduh*.... pastu malam tula nak kemas barang, nak kemas kasut, semua la nak kemas.. kalau boleh semua nak buat malam tu.. pastu pepagi esk p daftar.. every sem tukar bilik and every sem juga roomate bertukar.. so pandai2 la adapt dengan roomate baru... alhamdulillah semua roomate aku ok kecuali masa sem 4.. taktau nak kata apa.. lets bygone be bygone ok! past is past :)

Time belajar juga la kita dapat experience baru.. ya macam2 pengalaman dapat dan salah satunya experience tidur lewat.. ha dduk kat rumah penah ka rasa mcm tu??? tak kan.. tidur lewat sebab buat assignment, tidur lewat sebab study, tidur lewat sebab tengok RUNNING MAN... yela tengok RM jela sebab nak on9 takleh.. yela kolej ulu mana nak dapat wireless :(

Paling tak suka time belajar bila kena jalan time panas2 p kelas.. dah la gap untuk sembayang start pkul 1 sampai 2.. memang kalut2 la dengan nak makan lagi.. penat tau! hanya student ja boleh rasa semua tu.. dengan peluh2 pi kelas.. kalau kelas ada aircond ok tapi klau klas pakai kipas memang berebut la.. time tu semua nak duduk dekat kipas.. tapi semua tu pengalaman kan dan yg paling penting semua tu ajar kita adapt dengan persekitaran baru.. cool beb dapat tempat baru :)



References *ini namanya malas*


Sekian :)


JEFFES



Kisah A, B dan C

Situasi 1
                            Si A : Eh B kau tahu C tu bla bla bla~~
                            Si B : Oh ya ke? bla bla bla~~~

Situasi 2

                            Si A : Eh B tu kan.......
                            Si C : *ok start dah*


so sekarang ni salah siapa?
A, B or C?

Loveline #1



     Dream what u want to dream
Go where u want to go
Be what u want to be
Cause u have only one life
And one chance to do all the things you want in life.

Bestie?

Assalammualaikum ^_^

Hi peeps :)
Lama kan tak update blog? actually malas sebernarnya..lagipun takda benda yg menarik pun nak update..ok just want to introduce my BESTIE

BESTIE can be a group of friends and everyone is always looking for new friends..yeah same like me BUT I never ever leave the old one! even though they're far away but we still keep in touch...when I on phone I will keep talking, talking and talking..bla bla bla~~~perempuan, biasalah kan...kahkahkah 



Ok just want to tell u a little bit about my BF.. the girl with pink hijab is Hazwani.. I know her since i'm Year 1..eh3 tabika kot...! satu kampung la katakan..she look like chinese and she is the most understanding ones...I like to tease her when she doing practical at UUM..kahkahkah klakar gila.."untunglah practical sem ni dekat rumah..makan minum semua orang tanggung..dapat elaun plus PTPTN..kayalah"..

The girl with red and black hijab is Shazwani.. susahkan bila ada 2 wani.. bila panggil dua-dua tengok..so I called them WANI SQUARE..kikiki..she is the funniest ones and she will do what she said..please BEWARE..when she said "aku takmau cakap dengan hampa 5 minit" so tak payah la nak over2 cakap sebab dia tak kan layan..after 5 min she will said "ok dah 5 minit..dah boleh cakap"..lawak kan? time skolah dulu selalu kena..kahkahkah :)

And the last one is Shahira..she is supporting and open-minded..she still studying at UITM serawak..fuuhhhh jauh kan.. I know her since secondary school and she is so "LAMPI"..sapa tak tau p google nuh..ok dia memang suka travel..this is her blog..boleh tengok boleh baca boleh usha...



ok sekian..


BEBAS

"MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA"
Akhirnya tamat juga diploma setelah 3 tahun bertungkus lumus...
yesss i'm free :)BEBAS

MINGGU EXAM ADALAH MINGGU YANG PALING STRESS!!

Nampak semua title CAPS LOCK kan? tu maknanya saya memang serius..


Starting from this day, date and time I'm gonna use GARY's trademark...
STRESSSS!!

yes I'm totally STRESSS with ISLAMIC BANKING.. you know why? ok lets me tell you my double triple billion and trillion sad story... it start when I finished studying ISB.. I think everything gonna be okay because i'm already finished it... but when I'm trying to do past year paper I found so many "eh"... so I skip the questions and when I go through another questions my "eh" semakin bertambah... you know what I means right??

"eh kenapa rasa mcm tak penah belajar pun?"
"eh kenapa takda jawapan pun dalam buku?"

Again I study for once more but this time my note semakin bertambah sebab dah campur dengan note yg I dpt dr my roomate....  Luckily my "eh" semakin berkurang dan I takdalah mcm org JAKUN sgt dgn bnyk "eh".

SEKIAN tamatlah my double triple billion and trillion sad story :)


DENGAN RM200 APA YANG KORANG DAPAT??MARI BERSHOPPING...

Assalammualaikum ^_^

Fuhhhh dah lama tak online.. dulu dekat uitm ada wireless asyik online.. sekarang ni sepatah apa pun takde... baru padan muka.. wawawawa dia suruh kau study la tu.. again again n again.. blog merempat tak tentu hala.. buka chatbox tengok dah tak leh guna sebab shoutmix dah start kena bayar.. kesian kuno gila kan kau!

Ok2 back to my entry.. as u know pelajar IPTA ada dapat voucher RM200 kan.. ya memang sangat berguna voucher tu.. TAPIIIIII bila voucher tu diberi pada pertengahan sem voucher tu jadi macam tak terguna.. yela buku dah beli semua.. nak beli apa lagi kan.. apa-apa pun just one word to our PM "thank you"...we really appreciate it.. TERIMA KASIH DAUN KELADI, TAHUN DEPAN BAGI LAGI.. kikiki owh i'm sorry (:

So semalam sesi shopping mengshopping buku pun bermula.. serius wa cakap lu tak tahu nak beli apa.. tak caya? tepuk dahi kuat-kuat pastu cakap stresss~~~ ok takda kena mengena pun.. abaikan abaikan abaikan...

Apa yang boleh dapat dengan RM200.. ok2 mari kita tengok...




Banyak kan yang boleh dapat dengan voucher tu? bersyukurlah kan sebab beli barang tanpa duit sendiri... owh lupa nak cakap.. barang ini di taja oleh POPULAR BOOKSTORE yg mak cik cashier dia sangat kerek gila.. tak caya? g la tengok..

Ok disebabkan penat bershopping kitorang decide nak g makan sizzling mee.. mula2 plan nak g makan dekat tesco tapi masa tu dah lewat sangat.. takut dah tutup.. so g la makan dekat medan.. nampak sangat kempunan.. cis~~ nasib baik dapat juga makan...



Actually kami g 5 orang plus my sis skali.. dia lah driver.. tapi sebab kami ni "comel" mestilah kami je yang ada dekat gambar ni.. kikiki owh i'm sorry (: