permainan zaman dulu-dulu


assalammualaikum ^_^

eh korang2...dulu kecik2 korang main apa ek??kalau yang duduk dekat kampung tu mesti main macam2 kan...sbb dekat kampung tu semua orang kita kenal...pi main dekat mana pun orang tak culik...mak bapak pun tak cari..tapi kalau duduk dekat taman kawan pun tak banyak...nak main macam2 pun terhad..kan2 betul tak??dulu masa kecik2 kita kan suka main macam2...best wooohhhh :)


  • Masak-masak
  • Main guli
  • Polis Entry
  • Teng-teng
  • Main sembunyi-sembunyi
  • Baseball (kayu dia buat sendiri, bola pakai bola tennis..kuikuikui)
  • Tuju Kasut
  • Wau
  • Main guli :)

Yang tu ja kita mampu ingat...dulu kita mana tau facebok2 nih...laptop pun tak kenal g...zaman la budak2 pun dah ada facebook tau...tak pun diorang layan game dekat Y8...canggih budak zaman la..bukan mcm budak zaman dulu2 yg main tanah wooh....besa la.."dunia dah berubah..zaman dah maju"...kihkihkih






3 budak comel=):

aRa ❤ aFiq™ said... Reply To This Comment

ara slalu men masak2 mse kecik2 dluw.. hehe

ASMAH HARUN said... Reply To This Comment

@aRa ❤ aFiq™ eh sama la kita ara...spesies suka main tanah..hahaha

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said... Reply To This Comment

dulu saye suke main guli...mcm2 guli ade, kecik, besar, yg biasa, warna warni, ade metalic, ada guli 'susu' (warna susu), dan ada guli jernih...si kira guli jernih paling superb la...
hahaha

kenangan kaannn...hehe
nice entry!
happy blogging

to my blog - Acapsuur (>,<)