Kenapa tak suka mereka????

Assalammualaikum ^_^



1. ORANG YANG SUKA MAKI-MAKI DALAM FACEBOOK

Eh asma tak suka la tengok orang maki-maki dalam facebook ni...nampak macam orang tak matured la..memang la bila tulis status ada je orang LIKE...ada je orang KOMEN...tapi tak fikir ke first impression orang atas korang...tambah-tambah lagi perempuan....lelaki ni bukan sekadar tengok tapi diorang akan mengata sekali..."Eh tengok je perempuan ni macam baik..tapi suka maki orang..kahkahkah"....Korang tahu kan mulut lelaki mcm mana???so kalau nak maki-maki pun tak payah kot sampai nak buat status dekat facebook...malu lah..asma bukan tak pernah maki orang, penah je..tapi takde lah sampai nak tulis dekat status facebook tu..


2. ORANG YANG SUKA MAKAN KAWAN SENDIRI

Yang ni lah asma paling tak suka..bagi asma orang yang suka makan kawan ni mesti dia tak makan sebulan..sebab tu dia makan kawan dia..eh eh tak pun dia ni singa..ala singa kan makan orang..so sama jela mcm org yang suka makan kawan tu..asma punya lah baik dengan dia tapi tuptup???


3. ORANG YANG SUKA PINJAM BARANG TAPI TAK PULANGKAN

Ekceli kan asma bukan nak marah bila orang nak pinjam barang asma, tapi asma paling tak suka bila orang pinjam barang asma tapi tak tau nak pulangkan balik...cissss! sampai kena mintak balik baru nak bagi...bila dah dapat balik barang tu "eh kenapa dah jadi macam ni??eh kenapa dah buruk"

Owh lagi satu kalau dah pinjam barang orang sila lah ucap TERIMA KASIH...dua perkataan ja..tak susah pun kan???


4. ORANG YANG SUKA KATA DEKAT KAWAN MELALUI FACEBOOK @ BLOG

Haaaa yang ni pun lebih kurang je dengan orang yang suka maki-maki orang dalam facebook @ blog..asal marah dekat orang je tulis dalam facebook..tulis dalam blog...dapat apa wehhhh???dapat duit ka buat macam tu???ce gtau aku sikit...kalau dapat duit asma pun nak....asma rasa macam asma pun termasuk dalam golongan ni..kihkihkih tapi takde lah selalu sangat....owh sekarang bila asma marah dekat someone asma suka tulis dalam "code memo" yang ada dalam henfon tu..nanti bala dah tak marah delete jelah..kan senag kita je yang tahu..ni marah sikit dekat orang nak bagitau satu dunia..

Dulu masa sem 4 LECTURER EKONOMI asma cakap orang yang selalu update status facebook ni orang yang kurang kasih sayang...hah betul la tu..dia nak perhatian..yela sebab kalau update status mesti lah ada orang like kan?mesti lah ada orang komen kan??

5. ORANG YANG TAK TAHU BERSYUKUR

Bukan nak cakap semua orang tak tahu bersyukur tapi kebanyakkan orang tak tahu nak bersyukur dgn apa yang dia ada. Owh maybe asma pun termasuk dalam golongan nih..kihkihkih..."eh kenapa aku tak comel macam hanis zalikha ek??eh kenapa aku tak hensem macam ben ashaari ek"

Haaa nampak kan...bila kita dah dapat something yang bagus mesti kita nak bnda yang lagi bagus daripada apa yang kita ada...betul kan???


6. ORANG YANG PURA-PURA BAIK

Tahu kan orang yang suka pura-pura baik macam mana??? ni kalau tak tau meh nak gtau..orang macam tu dekat depan pijak kuman pun tak mati.... jangan kata kuman semut apa tah lagi...tapi dekat belakang sepak gajah pun gajah boleh terbalik wooohh....dasyat kan... kita ada kenal sorang kawan ni.... dia suka maki2 dalam facebook, makan kawan sendiri dan kata dekat kawan sendiri dalam facebook..... walaupun geng kitorang dah tahu dia tu macam mana, kitorang buat nonong je...malas nak layan dia.....



4 budak comel=):

aimaniman said... Reply To This Comment

harap2 akak x termasuk dalam golongan yg Allah benci.. dan adik benci.. cari kawan biar ramai, cari lawan jgn sorang pun

shida said... Reply To This Comment

same here...
hu3~~~~
sapa yg suka org seperti di atas? mmg something wrong..ahaks...

yg pnting kita tak lakukan benda yg sama bila dah terkena...:)

~~
salam kenal

ASMAH HARUN said... Reply To This Comment

@aimaniman Insyaallah akak akan cuba elakkan diri dari benda yang dibenci Allah...ok adik..kawan2 tamau lawan tau :)

ASMAH HARUN said... Reply To This Comment

@shida hehehe memang something wrong dgn diorg tu...harap2 kita kita tak mcm tu :)